Z dumą przedstawiamy Café Xander - nową restaurację inspirowaną kosmopolitycznym duchem, zaskakującą autorską kuchnią, eleganckim wnętrzem i swobodną atmosferą.
Kulinarny koncept Café Xander sięga do całego spektrum inspiracji łączących się w harmonijną całość.
W 2024 roku restauracja dołączyla do prestiżowego grona restauracji rekomendowanych przez przewodnik Michelin.
Menu restauracji to autorska propozycja Szefa Kuchni, Daniela Burandta, o kosmopolitycznym charakterze. Serwowane naszym gościom dania to jednak nie tylko podróże do krajów basenu Morza Śródziemnego, ale także nawiązanie do kuchni polskiej, nadbałtyckiego usytuowania restauracji oraz niezwykłej historii Sopotu - odkrywanych na nowo i podawanych w zaskakujących kompozycjach.
Café Xander to miejsce jedyne w swoim rodzaju, gdzie pragniemy nieustannie zaskakiwać naszych gości. Zapraszamy do regularnego zaglądania na naszą stronę internetową oraz na profile w mediach społecznościowych – dzięki temu zawsze będą Państwo na bieżąco z naszym aktualnym programem, któremu towarzyszy niezwykle wykwintna kuchnia.
Zapraszamy do naszego Lobby Baru, by spotkać się z przyjaciółmi i wspólnie rozkoszować doskonałą kawą i najlepszymi deserami z hotelowej Cukierni. Tętniący życiem Lobby Bar jest idealnym miejscem także na wieczorne kibicowanie. Rozsiądź się wygodnie, rozsmakuj się w ulubionym trunku i zatrać się w sportowych emocjach transmitowanych na dużym ekranie.
Nowoczesne menu inspirowane kuchnią świata oraz craftowe drinki to recepta na udany wieczór. W karcie znajdziecie Państwo również wyselekcjonowane whisky oraz rzemieślnicze piwa od lokalnych dostawców.
Wszystkie słodkie wypieki serwowane przez naszą Kawiarnię powstają w Cukierni Hotelu Haffner. Receptury doskonałych ciast, tart i tortów skomponował Szef Cukierni, wielokrotny laureat konkursów cukierniczych. Jego kunszt jest gwarancją niezapomnianych wrażeń smakowych.
Jako jedyna sieć hotelowa wprowadzamy do naszych restauracji dania całkowicie bezglutenowe. Bezpieczne dla Gości z silną nietolerancją glutenu potrawy, powstają w certyfikowanej restauracji Trattoria Sano – Gluten Free. Pyszne, bezglutenowe dania w słoiczkach, zjesz na miejscu lub zabierzesz na wynos.
Aby skorzystać z oferty dań bezglutenowych, prosimy o informację z co najmniej 3-dniowym wyprzedzeniem.